3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασύλληπτο: Μεθυσμένοι επιχείρησαν να… σουβλίσουν αστυνομικούς!

Τη ζωή τους ρίσκαραν αστυνομικοί. Που κλήθηκαν να ελέγξουν μια καταγγελία διατάραξης κοινής ησυχίας τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς. Τέσσερα άτομα, μεθυσμένα, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Κατέστρεψαν το περιπολικό και χρησιμοποίησαν μια σούβλα ως… ακόντιο σημαδεύοντας τους αστυνομικούς!

Οι τέσσερις λογοδότησαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την γυναίκα που συμμετείχε να αναγνωρίζεται ηγετικός ρόλος και να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και 9 μηνών. Δυο ακόμα συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κατά συγχώνευση 7,5 ετών. Για τους τρεις η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο τέταρτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης, δεν θυμούνται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, αντιθέτως ισχυρίστηκαν ότι έφαγαν ξύλο. Οι καταθέσεις όμως των αστυνομικών και η κατάσταση του περιπολικού δείχνουν μια άλλη πραγματικότητα. Ο αστυνομικός που έσπευσε πρώτος στο σημείο, αλλά και οι συνάδελφοί του που βρέθηκαν εκεί στη συνέχεια προς ενίσχυση, περιέγραψαν τα όσα έζησαν ως «πρωτοφανή».

Όπως είπαν, δεν ήταν μόνο ότι προσπάθησαν να τους «τρυπήσουν» με τη σούβλα, αλλά εκσφενδόνιζαν εναντίον τους ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, όπως τσιμεντόλιθους, καρέκλες και μπαταρίες μηχανής!