ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώα η χήρα του Νίκου Μέντζου για τη δολοφονία του άντρα της

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου αθώωσε τη χήρα του δασκάλου από το Αγρίνιο, Νίκου Μέντζου, η οποία κατηγορούταν για την δολοφονία του συζύγου της.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, οι Δικαστές και οι Ένορκοι αποσύρθηκαν, προκειμένου να εκδώσουν την απόφασή τους, η οποία αθώωσε τη χήρα του Νίκου Μέντζου και ήρε τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί, όταν της είχε απαγγελθεί η κατηγορία.

Οι συγγενείς της γυναίκας, που ήταν στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα, δέχθηκαν με ικανοποίηση και χαρά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η χήρα του Νίκου Μέντζου επέμεινε στην αθωότητα της για τη δολοφονία του άντρα της, στη Ρουπακιά Αγρινίου, τον Απρίλιο του 2011.
Όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα “Espresso”, όταν έμαθε για την ύπαρξη ερωμένης, ρώτησε τον άντρα της σχετικά και εκείνος παραδέχτηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση, λέγοντας ότι επρόκειτο για τη μητέρα μιας μαθήτριάς του, στο σχολείο όπου δίδασκε. Της υποσχέθηκε όπως είπε, ότι θα διέλυε τον παράνομο δεσμό για να σώσει το γάμο τους και έδειχνε μετανιωμένος.

Όπως είπε η χήρα στο δικαστήριο, ο αδικοχαμένος σύζυγός της, της εκμυστηρεύτηκε κάποια στιγμή πως η ερωμένη τον ενοχλούσε ακόμα και μέσα στο σχολείο, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να τον επισκεφθεί στο σπίτι του. Είχε έρθει στο σπίτι και ούρλιαζε.

“Ρώτησα τον Νίκο τι είναι όλα αυτά και μου απάντησε ότι τον πιέζει. Τις επόμενες μέρες άλλαξε αριθμό στο κινητό του και μας είπε να προσέχουμε και να κλειδώνουμε το σπίτι” είπε μεταξύ άλλων η χήρα.