ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώος ο Ελβετός χειριστής του ταχύπλοου που χτύπησε και σκότωσε τουρίστρια στη Ρόδο

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 48χρονος Ελβετός χειριστής ταχύπλοου που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια της 37χρονης Ρωσίδας Svetlana Bezrodnykh.
Το τραγικό δυστύχημα είχε συμβεί την 1η Αυγούστου 2015.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον φύλακα του στρατιωτικού θερέτρου στην περιοχή του Τραουνού Αφάντου για την εξαφάνιση κολυμβήτριας και σκάφος του Λιμενικού ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό της με αρνητικά αποτελέσματα.
Λίγες ώρες μετά, το Λιμενικό ενημερώθηκε από έναν ημεδαπό, κάτοικο Ρόδου, ότι ενώ έκανε σκί (wakeboard) στην περιοχή, το σκάφος που τον έλκυε, προσέκρουσε περί ώραν 20.30 σε άγνωστο αντικείμενο.
Στο σκάφος, ονόματι «Panther», που κυβερνούσε ο 48χρονος Ελβετός, ο οποίος εργάζεται ως εκπαιδευτής ιστιοσανίδας με νόμιμη άδεια και το κατέχει ως ιδιώτης, επέβαιναν ακόμη 5 άτομα.
Μετά την πρόσκρουση διενήργησαν έρευνα με μάσκες στη θαλάσσια περιοχή για να διαπιστώσουν, που είχε προσκρούσει, αλλά δεν βρήκαν τίποτε, με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι είχαν χτυπήσει μεγάλο ψάρι ή κούτσουρο.
Ο σκιέρ επέλεξε να ενημερώσει το Λιμενικό, ενώ ο Ελβετός και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο σκάφος παρέμειναν στην παραλία, εορτάζοντας την εθνική εορτή της Ελβετίας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Αυγούστου 2015 οι έρευνες συνεχίστηκαν από σκάφος του Λιμενικού και περί ώραν 08.30 εντοπίστηκε και περισυνελέγη η σορός της 37χρονης, διαμελισμένη.
Η 37χρονη, που αναγνωρίστηκε από οικείους της στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, είχε ακρωτηριαστεί στο αριστερό άνω και κάτω άκρο.
Ο Ελβετός κατέθεσε ότι την 1η Αυγούστου ήταν η εθνική εορτή των Ελβετών και παρέμεινε στη θάλασσα μαζί με άλλους Ελβετούς, που γιόρταζαν την ανεξαρτησία της χώρας τους και ο ημεδαπός τον ενημέρωσε ότι είχε ήδη μεταβεί στο Λιμεναρχείο και ανέφερε το γεγονός.
Υποστήριξε ότι όταν φόρτισε το κινητό του τηλέφωνο επικοινώνησε και ο ίδιος με το κέντρο του Λιμεναρχείου αλλά απάντησε συσκευή φάξ. Μίλησε, όπως είπε και με έναν λιμενικό στην πορεία ο οποίος δεν τον κάλεσε πίσω και την επομένη τον ενημέρωσαν από την εργασία του ότι τον αναζητούσαν δύο λιμενικοί.
Πηγή: dimokratiki.gr