ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθωώθηκε και επίσημα o 54χρονος που βρέθηκε άδικα στη φυλακή για τη δολοφονία 43χρονης στην Κω

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε το πρωί, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ο 54χρονος Αλβανός ο οποίος είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί άδικα όπως αποδείχθηκε, για την άγρια δολοφονία της 43χρονης Ρουμάνας μητέρας τριών παιδιών, στο σπίτι που έμεναν στην Κω.

Ο άτυχος άντρας που επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε σχέση με το φονικό, είχε βρεθεί στη φυλακή. Η λύτρωση για εκείνον, ήρθε 9 χρόνια μετά το έγκλημα, όταν ένας Πακιστανός που συνελήφθη για ληστεία στη Γερμανία, ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει το 2014 την άτυχη γυναίκα.

«Κλειδί» για την αποκάλυψη της αλήθειας ήταν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο μπάνιο του εγκλήματος. Μετά από αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στον Πακιστανό κατηγορούμενο. Εκείνον που πλέον ομολογεί ότι σκότωσε την άτυχη γυναίκα και διέφυγε πριν φτάσει στο σημείο ο Αλβανός συντροφός της. Όταν ο 54χρονος επέστρεψε από τη δουλειά και είδε τη σύντροφό του νεκρή ειδοποίησε τους αστυνομικούς σε κατάσταση σοκ.

Επέμενε πως ήταν αθώος, υποστήριξε ότι την ώρα του εγκλήματος εργαζόταν σε ζαχαροπλαστείο (κάτι που επιβεβαίωσε και ο εργοδότης του) αλλά τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια. Ο φερόμενος ως δράστης διέφυγε και έκανε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Η σύλληψή του για ληστεία στη Γερμανία, έφερε και την ομολογία του για το έγκλημα στην Κω.