ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αυστηρό μήνυμα της Ζαχαράκη στους αρνητές μάσκας: Θα εφαρμόσουμε ό,τι χρειάζεται

«Τα παιδιά θα προσαρμοστούν, αλλά εμείς οι μεγάλοι είμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας,  Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας, νωρίτερα, σήμερα το πρωί, στην τηλεόραση του Ant1, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Απαντώντας στους αρνητές της μάσκας, τόνισε ότι η σύσταση για μάσκα είναι «επιμορφωτική», τονίζοντας πως πρόκειται για «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να διχαστούμε και σε αυτό». Όσο αφορά στο θέμα της τήρησης των μέτρων από τα παιδιά, η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιμορφωτικό ρόλο».

Σχετικά με την εύρεση νέων αιθουσών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες, απάντησε πως «όσο κι αν ακούγεται ότι υπάρχουν αίθουσες, δεν υπάρχουν». Την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι «οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους. Θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία μας τα πιο ασφαλή μέρη».

Ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα γίνει σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε μαθητή, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο, το οποίο επικαιροποιήθηκε και έχει γίνει μια task force για όταν εμφανιστεί κρούσμα», διαβεβαιώνοντας ότι, «κάθε σχολική μονάδα να ξέρει τι να κάνει».

Τέλος, απαντώντας σε δηλώσεις πολύτεκνης μητέρας που στον «αέρα» της εκπομπής ξεκαθάρισε πως είναι κατά της μάσκας τόσο για τα παιδιά της, όσο και για τον εαυτό της, η Σοφία Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μπει σε αντιπαράθεση» ως μη ειδικός, είπε πως «ακούμε τους επιστήμονες που τόσο καιρό μας καθοδήγησαν όλο τον καιρό και βγήκαμε όρθιοι από αυτήν την κρίση» και διαβεβαίωσε πως «είμαστε εδώ να εφαρμόσουμε ότι χρειάζεται σε πείσμα του παραλογισμού»