slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά είναι τα όπλα με τα οποία έπιασαν τον «Τοξοβόλο»! Ήταν με σφαίρα στη θαλάμη! Ετοίμαζαν μεγάλη ληστεία!

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην Αγία Παρασκευή, ο δραπέτης που είναι γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Εκτός από τον «τοξοβόλο», οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και σε δύο ακόμη γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν στενή συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφτασε στα ίχνη του «τοξοβόλου», Γιάννη Μιχαηλίδη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετό καιρό. Υπενθυμίζεται ότι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει από τις φυλακές Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. είναι το ενδεχόμενο οι τρεις συλληφθέντες να σχεδίαζαν κάποιο «χτύπημα», αφού μέσα στο κλεμμένο ΙΧ όπου επέβαιναν εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια. Μάλιστα, τα δύο πιστόλια τα είχαν πάνω τους ο «τοξοβόλος» και η συνεργάτιδα της Ρούπα, με σφαίρα στις θαλάμες.

Ο δραπέτης της Τίρυνθας συμμετείχε με άλλα δυο άτομα στην ληστεία με λεία – μαμούθ τον περασμένο Αύγουστο σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τοξοβόλος ήταν ντυμένος ιερέας και φορούσε μάσκα σιλικόνης.

Όλοι τους την στιγμή της σύλληψης φορούσαν γάντια και στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μια μάσκα σιλικόνης.

Τα όπλα που βρέθηκαν είναι «καθαρά» και μάλιστα εκτός από αυτά που βρέθηκαν σε σάκο είχαν από ένα όπλο επάνω του ο καθένας.