ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά ήταν σίγουρα… «αυγά έκπληξη»! Χειροπέδες σε 40χρονο στη Θήβα

Ο 40χρονος διακινούσε μέσα σε συσκευασίες από το «αυγό έκπληξη» γνωστής σοκολατοβιομηχανίας το παράνομο εμπόρευμά του, καθώς, αντί για παιχνίδι μέσα σε αυτές έβρισκε κανείς… ναρκωτικά!

Η δραστηριότητα του 40χρονου είχε γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι είχαν γίνει «σκιά» του τον αιφνιδίασαν έξω από το σπίτι του. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, βρήκαν δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες «αυγών» που περιείχαν συνολικά 801,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητες της ναρκωτικής ουσίας MDMA, χασισέλαιο βάρους 74 γραμμαρίων, τρία δενδρύλλα κάνναβης ύψους 20 εκατοστών που καλλιεργούσε μέσα στο σπίτι, ενώ κατέσχεσαν ακόμη δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και πλήθος άδεια «αυγά έκπληξη».

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων με αποτέλεσμα να εξετάζεται αν ο 40χρονος έκανε και λαθρανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, του ασκήθηκε δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή.