slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές ήταν οι δύο γυναίκες που… «κάρφωσαν» τον «Τζόκερ»! Ο νόμος του 1937 και η οργή της Μενδώνη!

Δύο γυναίκες, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν την καταγγελία, η αστυνομία αναγκάστηκε να πάει στις αίθουσες και επειδή η καταλληλότητα της ταινίας έχει «βγει» με βάση νόμο του 1937 έπρεπε να βγάλει ανήλικους από τις αίθουσες. Τα περιστατικά είναι δυο: ένα το Σάββατο σε σινεμά στο Μαρούσι κι ένα την Κυριακή σε κινηματογράφο στην Κυψέλη.

Οι δυο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού κινήθηκαν αυτοβούλως, πέραν των αρμοδιοτήτων τους και χωρίς να έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους στο υπουργείο, ξεκαθάρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Μάλιστα, η κα Μενδώνη άφησε αιχμές ακόμη και για τα κίνητρα των δυο γυναικών, για τα οποία χαρακτηριστικά δήλωσε «άγνοια». Όπως είπε, οι δυο υπάλληλοι υπηρετούν χρόνια στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά πρώτη φορά έκαναν κάτι τέτοιο. «Ο νόμος δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ. Είναι παράλογο να ενεργοποιηθεί», τόνισε η Λίνα Μενδώνη, επαναλαμβάνοντας πως «καταδικάζει το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά την ενέργεια». Προανήγγειλε δε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για το πειθαρχικό έλεγχο».