3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον 27χρονο πατροκτόνο της Ζακύνθου

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρινε πριν από λίγη ώρα, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο πατροκτόνο, που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018.

Το Δικαστήριο, σύμφωνα με το thebest.gr αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.

Νωρίτερα, ο δράστης στην απολογία του είχε συγκλονίσει: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω με τον πόνο και την οργή που μου δημιούργησε με όσα είχα δει και είχα ζήσει».

Οταν έφτασε στα δικαστήρια της Πάτρας οι δικοί του άνθρωποι του φώναζαν «είσαι ήρωας». Ο 27χρονος, σύμφωνα με το patrastimes.gr ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν».

Το χρονικό της δολοφονίας στη Ζάκυνθο
Ηταν Ιούνιος του 2018 όταν ο πατέρας του 27χρονου, συνταξιούχος ταχυδρόμος, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του τραυματισμένος θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο. Δράστης της δολοφονίας ήταν ο τότε 26χρονος γιος του. Ωστόσο, μετά τη σύλληψή του αποκαλύφθηκε τα μαρτύρια που περνούσε όλη η οικογένεια, αφού κακοποιούσε συστηματικά εκείνον και τα αδέλφια του.

Οπως είχε γίνει τότε γνωστό, αυτό που έκανε τον 27χρονο από την Ζάκυνθο να γίνει πατροκτόνος ήταν όταν έμαθε ότι βίαζε την 10χρονη αδελφή του, που είχε χάσει πριν από χρόνια τη μητέρα της και ζούσε με τον συνταξιούχο ταχυδρόμο.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: «Δεν υπήρχε μέρα που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη!»