ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η επιστολή Λεμπιδάκη που δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ! Τι ζητούσαν οι απαγωγείς και γιατί δεν την έστειλαν

Επιστολή με την οποία οι απαγωγείς υποχωρούσαν στα λύτρα που ζητούσαν από την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη βρέθηκε στην μάντρα ανταλλακτικών όπου κρατούνταν όμηρος ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η επιστολή είχε γραφτεί από τον ίδιο επιχειρηματία μία μόλις ημέρα πριν την αστυνομική επιχείρηση και όπως προκύπτει από την κατάθεση του ενός εκ των απαγωγέων, τελικά δεν ταχυδρομήθηκε επειδή δεν έβρισκε γραμματόσημο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι απαγωγείς έβαλαν τον Κρητικό επιχειρηματία να γράψει μία τελική επιστολή στην οποία θα πρότειναν 11 με 12 εκατομμύρια για τα λύτρα, αλλά τελικά θα δεχόντουσαν τα 9.850.000 ευρώ που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει η οικογένεια Λεμπιδάκη.

Ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελαν να δείξουν ότι χάνουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης καθώς αρχικά απαιτούσαν 100 εκατομμύρια.

Λίγες μέρες προηγουμένως πάντως οι απαγωγείς είχαν πέσει στα 18 εκατομμύρια πράγμα που σημαίνει ότι η περαιτέρω υποχώρηση στα 11 με 12 αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο είχαν οδηγηθεί.