3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η κρυφή κάμερα από την οποία έβλεπε το κρεβάτι φοιτήτριας ο σπιτονοικοκύρης! (ΦΩΤΟ)

Σε φυλάκιση 26 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ιδιοκτήτης σπιτιού, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατέγραφε με κάμερα την ιδιωτική ζωή φοιτήτριας που νοίκιαζε το σπίτι.

Η νεαρή φοιτήτρια από την Πτολεμαΐδα είχε εντοπίσει την κρυφή κάμερα στο υπνοδωμάτιό της έπειτα από σχεδόν δύο μήνες.

Πέντε χρόνια μετά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παραβίαση της προφορικής συνομιλίας και του απορρήτου των επικοινωνιών ενώ αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 26 μηνών με τριετή αναστολή.

Πρόκειται για διαμέρισμα που νοικιαζόταν μέσω Airbnb, Booking, αλλά και από το site του ιδιοκτήτη, μαζί με άλλα διαμερίσματα και βίλες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη.

Στη μήνυσή της η φοιτήτρια ανέφερε πως η μίσθωση του διαμερίσματος έγινε χωρίς μεσίτη και συμφώνησε να το νοικιάσει για διάστημα ενός έτους και σε χαμηλό- σχετικά- μίσθωμα σε σχέση με την κεντρική τοποθεσία του και την τότε πρόσφατη ανακαίνιση που είχε υποστεί.

Μια μέρα εντόπισε μια συσκευή λευκού χρώματος που βρισκόταν μέσα στην κρεβατοκάμαρά της και ήταν τοποθετημένη στη δυτική κόγχη του ταβανιού, εστιασμένη προς το κρεβάτι.

foithtria-spiti

Όπως αναφέρει στη μήνυσή της: «Εντός του διαμερίσματος και συγκεκριμένα εντός της κρεβατοκάμαρας υπήρχε εγκατεστημένη μια συσκευή λευκού χρώματος η οποία έβλεπε προς το κρεβάτι. Σε σχετική μου ερώτηση προς τον ιδιοκτήτη, ως προς την ύπαρξη της ανωτέρω συσκευής, μου δήλωσε ότι πρόκειται για σύστημα συναγερμού το οποίο πλέον είναι εκτός λειτουργίας».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής μου στο διαμέρισμα έως και σήμερα διαπίστωσα ότι αναβόσβηνε λαμπτήρας στη συσκευή και μου δημιουργήθηκαν υποψίες. Επίσης, μου δημιουργήθηκαν υποψίες διότι ο ιδιοκτήτης με έπαιρνε τηλέφωνο και με ρωτούσε πόσες ημέρες θα λείψω από το διαμέρισμα στις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς επίσης και κάθε πότε βρίσκομαι σπίτι».

«Όταν ο θείος μου παρατήρησε την ανωτέρω συσκευή, διαπίστωσε πως αυτή ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο, φέροντας τις ενδείξεις πως πρόκειται για κάμερα» είπε, προσθέτοντας: «Τόσο η μητέρα μου όσο και η θεία μου ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη και στις σχετικές ερωτήσεις τους εκείνος απάντησε ότι όντως είναι συσκευή κάμερας, αλλά δεν είναι συνδεδεμένη, είναι εκτός λειτουργίας και είχε τοποθετηθεί για να παρακολουθεί τη μητέρα του που έμενε εκεί παλαιότερα».

πηγή φωτογραφίας protothema.gr