slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η πισίνα που πνίγηκε η 10χρονη! Έμεινε τρία λεπτά στον πάτο! Μαρτυρίες γιατρών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής όταν η 10χρονη βρισκόταν στην αυλή του συγκροτήματος κατοικιών που παραθέριζε με τους γονείς του επί της οδού Ποσειδώνος στη Νέα Μάκρη παίζοντας με φίλο της.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η μητέρα της η οποία φόρτωνε το αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Νωρίτερα, είχε φύγει από την Νέα Μάκρη ο πατέρας της μαζί με το δίδυμο αδελφό της.

Κάποια στιγμή, ο φίλος της 10χρονης ανέβηκε στο διαμέρισμα και το κορίτσι έμεινε μόνο του στο χώρο της πισίνας.

Τότε, βούτηξε στο νερό για να πιάσει μια μάσκα που είχε πετάξει η παρέα της στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που έπαιζαν τις τελευταίες ημέρες.

Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής η 10χρονη βούλιαξε στον πάτο της πισίνας όπου έμεινε για τουλάχιστον 3 λεπτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο διαχειριστής του συγκροτήματος άκουσε τον φίλο της να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε για να τη σώσει.

Όταν έφτασε το παιδί ήταν μελανιασμένο και ανάσαινε με δυσκολία. Δύο γιατροί, που μένουν στο συγκρότημα, ξεκίνησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ για τουλάχιστον 20 λεπτά στην 10χρονη ώστε να την επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Δείτε το βίντεο

Για τις δραματικές προσπάθειες που έκανε για να σώσει τη δεκάχρονη στη Νέα Μάκρη μίλησε στην ΕΡΤ και μία γιατρός που βρισκόταν στο χώρο και προσπάθησε να την επαναφέρει με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αποκαλύπτοντας ότι το παιδί που είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

πηγή φωτογραφίας ΕΡΤ