slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η βόμβα που έβαλαν στου Ζωγράφου! Γιατί δεν εξερράγη και δεν έγινε τηλεφώνημα! Τα τρία σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική!

Ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου πήγαινε να πάρει τη μοτοσικλέτα του που ήταν παρκαρισμένη στο σημείο που οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα και είδε το δοχείο με τα καλώδια και αμέσως κατάλαβε πως πρόκειται για κάτι ύποπτο και αμέσως σήμανε συναγερμό.

Στο σημείο έφτασαν τα ΤΕΕΜ έλεγξαν το ύποπτο αντικείμενο, διαπίστωσαν πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσίευσε το protothema.gr, η βόμβα είχε φτιαχτεί από ένα μαύρο δοχείο το οποίο ήταν γεμάτο καρφιά. Μέσα στο δοχεία οι δράστες είχαν τοποθετήσει ένα οικοδομικό σωλήνα στον οποίο είχαν βάλει την εκρηκτική ύλη. Ο σωλήνας είχε καλωδίωση και συνδεόταν με μπαταρίες και ένα ρολόι.

Μάλιστα απλώς την είχαν ακουμπήσει στον μαντρότοιχο, με μόνη κάλυψη τα κάγκελα και ένα δέντρο.

Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης έξω από το ΑΤ Ζωγράφου είναι πως οι δράστες θα προχωρούσαν σε τυφλό χτύπημα, χωρίς προειδοποίηση κατά του ΑΤ Ζωγράφου, με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ήδη οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη και από την Αντιτρομοκρατική αναζητούν την πατρότητα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει να μην πρόλαβαν οι βομβιστές να ενεργοποιούσουν τη βόμβα, καθώς τους πρόλαβε ο διοικητής.

Το τρίτο σενάριο αναφέρει πως οι επίδοξοι βομβιστές μπορεί να ήθελαν μόνο να στείλουν μήνυμα.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις που γίνονται για την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού στο ΑΤ Ζωγράφου είναι πως η επιλογή του σημείου από τους δράστες δεν είναι τυχαία, καθώς συνδυάζεται και αστυνομικό τμήμα, αλλά και πανεπιστήμιο.

Κάτι που μπορεί να σημαίνει χτύπημα-προειδοποίηση για το άσυλο στα πανεπιστήμια.