3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το σπίτι που έμενε ένας από τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν! Η μυστική επιχείρηση της αστυνομίας (ΦΩΤΟ)

Στη Ζάκυνθο διέμενε ένας από τους δύο τρομοκράτες, που συνελήφθησαν για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ. Ο ένας εξ αυτών βρισκόταν στο νησί κάνοντας αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ΕΡΤ και το imerazante.gr φαίνεται το σπίτι του ενός, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή Λαγανάς, σε σχετικά απομονωμένο σημείο.

Στο σπίτι αυτό είχε γίνει πριν περίπου ένα μήνα, επιχείρηση σκούπα από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών κυρίως Πακιστανών.

Η επιχείρηση σύλληψής του έγινε αιφνιδιαστικά πριν 4 εβδομάδες.

Όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ, ήταν 5:30 το πρωί, πριν περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες. Υπό άκρα μυστικότητα και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι στην Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Η έρευνα των αστυνομικών επικεντρώνεται πλέον σε δύο σημεία, με πρώτο το διαμέρισμα-γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο περνούσαν πολύ χρόνο ο 27χρονος και ο 29χρονος Πακιστανός που έχουν συλληφθεί.

Το διαμέρισμα-γιάφκα έχει ήδη ερευνηθεί από την Αντιτρομοκρατική, ενώ περίπου 20 είναι οι Πακιστανοί που έχουν ήδη καταθέσει καθώς ερευνάται η έκταση του τρομοκρατικού δικτύου που προσπάθησαν να στήσουν ο 27χρονος και ο 29χρονος.

Το δεύτερο στοιχείο το οποίο ερευνάται από Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι οι επαφές και οι «άκρες» που είχαν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες με λαθρεμπόρους όπλων από τον χώρο του ποινικού εγκλήματος καθώς η εύρεση οπλισμού ήταν το μεγαλύτερο ζητούμενο για τους δύο συλληφθέντες.