ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι ξενώνες του στρατού για ανήλικους πρόσφυγες

Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει πέρα από τις γνωστές διαστάσεις και αυτή της προετοιμασίας κτιρίων στην Αττική (Πατήσια, Καλλιθέα, Πειραιάς) τα οποία έχουν αρχίσει να υποδέχονται ή είναι θέμα ημερών να υποδεχτούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι διαγωνισμοί για τις σχετικές εργασίες τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό αφού πρέπει τα πάντα να ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα μιας και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις.

Η 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών έχει την χρεωθεί την ευθύνη για την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την αναβάθμιση και ανακαίνιση υφιστάμενων κτιρίων επί των οδών Μιχαήλ Βόδα στην Αθήνα, Κρέμου στην Καλλιθέα και Θουκιδίδου στον Πειραιά για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το 2019 για το έργο «Αναβάθμιση, Ανακαίνιση,Υφιστάμενων Κτιρίων για τη Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων» ανέρχεται στο ποσό των 2.367.450 ευρώ.