ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκίνητα κάτω από ένα μέτρο χιόνι από το «χτύπημα» του «Διομήδη» στη Θεσσαλία! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Το ένα μέτρο έφτασε το χιόνι σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να θαφτούν ακόμα και αυτοκίνητο κάτω από αυτό, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» πλήττει περιοχές της Θεσσαλίας, όπως η Ελάτη, το Περτούλι, η Σπηλιά, η Καλλιπεύκη, η Αναβρυσούλα με τους κατοίκους να ξεθάβουν τα αυτοκίνητά τους από το χιόνι.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη Σπηλιά Κισσάβου, όπου το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο και η οδήγηση στους δρόμους του χωριού είναι αδύνατη, με την περιοχή να είναι προσβάσιμη μόνο έως την είσοδο της ορεινής κοινότητας.

Η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Καλλιπεύκη αλλά και στο Λιβάδι, καθώς, σύμφωνα με το larissanet.gr, το χιόνι ξεπερνά τοπικά τα 30 εκατοστά ενώ σε όλη τη Θεσσαλία βρίσκονται στους δρόμους 190 μηχανήματα, ενώ έπεσαν πάνω από 11.000 τόνοι αλάτι στο οδικό δίκτυο.

Η κακοκαιρία έπληξε και τα Φάρσαλα αλλά δεν καταγράφηκαν προβλήματα, αφού το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό με τα μηχανήματα Περιφέρειας και Δήμων να επιχειρούν συνέχεια.

Στα Τρίκαλα, το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα από την Αναβρυσούλα μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο και τη διασταύρωση προς Καλαμπάκα από τα Περτουλιώτικα λιβάδια, σύμφωνα με το trikalaola.gr.

Πηγή Φωτό: trikalaola.gr