ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοψία Πλεύρη-Γκάγκα στο «Παπανικολάου» – «Θα μπορούσε να λαμπαδιάσει όλο το νοσοκομείο»

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του θύματος, που έχασε την ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μετέβη άμεσα μαζί με την αναπληρώτρια Μίνα Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την ενημέρωσή του για το περιστατικό.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε πως ο ένας εκ των δύο τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ώστε να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του, ενώ σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της φωτιάς.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν, καθώς όπως καταλαβαίνετε η παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που υπάρχει ανάφλεξη είναι πολύ επικίνδυνη. Το νοσηλευτικό προσωπικό όπως και οι γιατροί λειτούργησαν άμεσα, ειδικά ο κ. Τρίφων ο οποίος παρείχε άμεσα την φροντίδα στους ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν, και απέτρεψε να υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις» σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε υπήρχε ταχεία προσπάθεια περίθαλψης των ατόμων που νοσηλεύονταν στην αίθουσα covid, καθώς όλοι είχαν παροχή οξυγόνου.

«Η πυροσβεστική αυτή την ώρα κάνει όλη την εκτίμηση του συμβάντος όπως επίσης και οι πραγματογνώμονες, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια για την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε αμέλεια ή όχι. Αναζητούμε τα πάντα, εξετάζουμε τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα».

Σχετικά με την πυρσφάλεια του νοσοκομείου επισήμανε ότι «Σύμφωνα με την ενημέρωση λειτούργησε η πυρασφάλεια. Από τις 9 περίπου το πρωί που έγινε η αναφορά, η κατάσβεση ολοκληρώθηκε μέχρι και τις 9.30, άρα το πλαίσιο αυτό λειτούργησε».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα  ανέφερε ότι «θα μπορούσε να είχε λαμπαδιάσει με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο».

πηγή φωτογραφίας & βίντεο GrTimes.gr