ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αυξάνονται οι καλεσμένοι στους γάμους! Τι θα γίνει με την μουσική

Ημέρα αποφάσεων η σημερινή, καθώς συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα δώσεις το πράσινο φως για τουλάχιστον ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα!

Το «βήμα’ αυτό αφορά στις δεξιώσεις γάμων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100, στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα μαζί με την ανακοίνωση έναρξης εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Σε ότι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη χθες, δεν τίθεται θέμα άρσης του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης πριν τα μέσα Ιουνίου.

Πάντως, σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, εξετάζεται η παράταση της έναρξης ισχύος της απαγόρευσης κατά μισή ώρα, δηλαδή από τις 12:30 τη νύχτα στη 01:00 τα ξημερώματα.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει και με τη μουσική στους γάμους, αλλά και στα καταστήματα εστίασης, αλλά αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται θετικά, αναμένεται να αρθεί και αυτό το μέτρο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι η μουσική είναι στο τραπέζι και αποτελεί αίτημα του υπουργείου. Ωστόσο, όπως σημείωσε η μουσική θα επανέλθει, αλλά δεν μπορεί να πει το πότε θα γίνει αυτό και παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών.