ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός με το βίντεο από το τηγάνισμα ζωντανών ψαριών στην Κάρπαθο: «Κακούργημα» λένε οι φιλόζωοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρόεδρος της φιλοζωικής ομοσπονδίας «Νέμεσις», Νατάσσα Μπομπολάκη, η οποία ανήρτησε βίντεο που καταγράφηκε σε ταβέρνα στην Κάρπαθο και στο οποίο φαίνονται επαγγελματίες μάγειρες να ρίχνουν ζωντανά ψάρια στο τηγάνι, εξέφρασε την πρόθεσή της να παραστεί ως πολιτική αγωγή όταν και όποτε η υπόθεση πάει στο δικαστήριο.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «έχουμε μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια Ιχθυολογία από το πανεπίστημιο Θεσσαλίας που είδε το βίντεο και μας είπε ότι πρόκειται για απίστευτη θανάτωση και βασανισμό του ζώου γιατί μπαίνει σε καυτό λάδι ζωντανό».

«Εμείς θεωρούμε με βάση τον 4830/2021 που αφορά τα ζώα συντροφιάς αλλά στο κεφάλαιο κακοποίησης ρητά αναφέρεται σε όλα τα είδη ζώων στεριάς θάλασσας και αέρα και προβλέπει ότι η βασανιστική θανάτώση του ζώου υπάγεται στην κατηγορία του κακουργήματος» συμπλήρωσε.

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων αν η αντίδραση αυτή είναι υπερβολική, η πρόεδρος της «Νέμεσις» απάντησε ότι «δεν θεωρούμε ότι είναι υπερβολή η αντίδρασή μας. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη θανάτωση των ζώων αυτών για την τροφική αλυσίδα προβλέπει ότι πρέπει να γίνεται χωρίς στρες, αγωνία και άγχος για το ζώο».

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ

Δείτε το επίμαχο βίντεο


Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο ακούγεται ένας από τους δυο μάγειρες να λέει «Λίτσα έτσι αλευρώνουμε εμείς εδώ στην Κάρπαθο τα φρέσκα ψάρια βλέπεις» με την γυναίκα να του  απαντά γελώντας «Σπαρταριστά…της ώρας».