ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός σε κηδεία: 60χρονος χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του

Ένα πρωτοφανές περιστατικό αναβίωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στις αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, καθώς εκδικάστηκε υπόθεση μεταξύ συγγενών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη Θεσσαλονίκη κάθισε ένας 60χρονος, που την ώρα της κηδείας του αδελφού του, αντιδρώντας σε μία φράση που είπε η νύφη του και την οποία θεώρησε προσβλητική για τον νεκρό, άρπαξε έναν μαρμάρινο σταυρό από διπλανό τάφο χτυπώντας τη γυναίκα στο κεφάλι.

Ο 60χρονος, με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και τού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά.

Σε ό,τι αφορά τα δύο ελαφρυντικά, τού αναγνωρίστηκε αυτό του πρότερου σύννομου βίου και ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης, την οποία προκάλεσε η συμπεριφορά της νύφης του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποδείχθηκε πως οι σχέσεις των δύο στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν και οι καλύτερες.

Όσον αφορά στο επίμαχο επεισόδιο, συνέβη τον Νοέμβριο του 2021, στα κοιμητήρια χωριού που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αυτό που φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του 60χρονου κατηγορούμενου ήταν μία φράση που εκστόμισε η γυναίκα την ώρα της ταφής. «Εγώ σε συγχωρώ γι’ αυτά που μου ‘κανες, ο Θεός να σε συγχωρήσει…» φέρεται να είπε η νύφη, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος κουνιάδος της, από την πλευρά του, αρνήθηκε την πράξη, ισχυριζόμενος ότι η νύφη του μετά την επίμαχη φράση που εκστόμισε έφυγε τρέχοντας, με συνέπεια να χάσει την ισορροπία της και να πέσει σε διπλανό τάφο.

Κατά της απόφασης ο 60χρονος άσκησε έφεση ώστε να κριθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.