ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός σε σταθμό του ΗΣΑΠ! Άγριος καβγάς επιβατών – μηχανοδηγού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός έγινε σε σταθμό του ΗΣΑΠ, όταν επιβάτες καταφέρθηκαν εναντίον οδηγού που δεν επέτρεπε σκύλο σε βαγόνι!

Όλα συνέβησαν χθες το βράδυ στο σταθμό «Ταύρος» του ΗΣΑΠ, όταν ο μηχανοδηγός αποφάσισε να σταματήσει το δρομολόγιο, με την αιτιολογία ότι σε ένα βαγόνι επέβαινε ένα σκυλί!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μηχανοδηγός έφθασε στο σημείο να ειδοποιήσει την αστυνομία, ζητώντας την απομάκρυνση και τη σύλληψη του ανθρώπου που μετέφερε τον σκύλο.

Η ενέργεια του οδηγού προκάλεσε την «έκρηξη» των επιβατών, ουδείς εκ των οποίων είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία του σκύλου στο βαγόνι.

Τα όσα διαδραματίστηκαν κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας από τους επιβάτες που αντέδρασαν στον οδηγό, ο οποίος εμφανίζεται να λέει ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βγάλει τον άνθρωπο και το σκύλο από το βαγόνι, για να συλληφθεί».


Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, σε μια στιγμή του βίντεο, λέει στους επιβάτες «παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε».

Ο ίδιος εξηγεί ότι το σκυλί, ένα θηλυκό που ονόμασε «Μαύρη», ήταν αδέσποτο και το μάζεψε από τους δρόμους για να το φροντίζει.

Παρά τις εκκλήσεις των επιβατών να συνεχιστεί κανονικά το δρομολόγιο, ο οδηγός κράτησε το τραίνο σταματημένο για τουλάχιστον 15 λεπτά, αναμένοντας να έρθουν αστυνομικοί!

Ο οδηγός άκουσε ουκ ολίγα… «γαλλικά», ενώ ολοένα και περισσότεροι επιβάτες άρχισαν να βγαίνουν από τον συρμό για να διαμαρτυρηθούν.

Κάποιοι εξ αυτών εμφανίζονται να επικοινωνούν με φιλοζωικές για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Facebook ο Λάζαρος Γεωργιάδης, ο οποίος κατέγραψε το βίντεο, «όλος ο κόσμος ήταν μαζί με τον άνθρωπο που είχε το σκυλί».

Ο ίδιος εξήγησε ότι μετά από αρκετή ώρα οι επιβάτες έφυγαν, όμως ένας δημοσιογράφος επενέβη και δήλωσε ότι θα μείνει μαζί με τον ιδιοκτήτη του σκύλου και το ζώο για να αποτρέψει τη σύλληψη.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι τα σκυλιά πρέπει να είναι σε κλουβί μεταφοράς ή να φοράνε φίμωτρο.

Παρά ταύτα, όπως έλεγαν επιβάτες, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο καθώς κανείς από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο τραίνο δεν ενοχλήθηκε από τον σκύλο..