3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός στο λιμάνι της Σαμοθράκης για ένα εισιτήριο

Συνωστισμός επικρατεί στο λιμάνι της Σαμοθράκης, καθώς εκατοντάδες τουρίστες έχουν σχηματίσει ουρές με την ελπίδα να καταφέρουν να βρουν ένα εισιτήριο έτσι ώστε να φύγουν από το νησί.

Υπενθυμίζεται ότι για αρκετές ημέρες το νησί δεν είχε πλοίο και έτσι περισσότεροι από 500 άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι.

Σήμερα το νησί είδε για πρώτη φορά καράβι καθώς  έπιασε λιμάνι το ταχύπλοο Ζέφυρος, το οποίο όμως μεταφέρει όμως μόνον επιβάτες, 100 – 150 την φορά.

Για την μεταφορά οχημάτων και φορτηγών επιστρατεύτηκε στην γραμμή το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ. Αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, οπότε πρώτα θα αναχωρούν οι ταξιδιώτες, και μετά από ώρες θα φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη τα αυτοκίνητά τους.

Το πρώτο δρομολόγιο έγινε στις 12 το μεσημέρι ενώ το επόμενο από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη ήταν στις 16:00 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ θα γίνει δρομολόγιο από Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το το υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε η δρομολόγηση ακόμα ενός πλοίου για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη.

Σήμερα στις 12:00 αναχώρησε από τη Νάξο το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Andros Jet», το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Σαμοθράκη στις 22:00 το βράδυ. Άμεσα θα εκτελέσει ένα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη και ένα από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.

Από την επόμενη ημέρα 15/08 το «Andros Jet» θα εκτελεί τρία δρομολόγια την ημέρα, ενώ αν χρειαστεί και επιπλέον προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νησί.

Το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ΙΧ.