ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός στο Twitter με την «τίγρη» στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Η φωτογραφία δεν είναι προϊόν photoshop όπως πολλοί αρχικά υπέθεσαν αλλά έπεσαν έξω καθώς πράγματι στην επιθεώρηση αεροπόρων που συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ συμμετείχε και η μασκότ.

Η τίγρης βρισκόταν στο σημείο καθώς η πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας φέρει τον τίτλο «NATO Tiger Meet 2022» και ήταν η επίσημη μασκότ.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Η άσκηση «NATO Tiger Meet 2022» θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας καθώς και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ.

Επίσης συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.