3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάος στη Σαμοθράκη – Αναζητείται λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα

Συνεχίζεται το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς το πλοίο «Αzores Express» που επιστρατεύθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να δώσει λύση, δεν κατάφερε τελικά να δέσει στο λιμάνι του νησιού και επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της εταιρείας «λόγω ελλιπων λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης σε σχέση με το πλοίο Αζόρες Εξπρές, είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου. Σε συνέχεια αυτού παρακαλούμε όπως ακυρωθούν τα εγκριθέντα δρομολόγια μέχρι την 31/8».

Υπενθυμίζεται πως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν μπόρεσε χθες το βράδυ να προσεγγίσει το λιμάνι της Σαμοθράκης.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 21:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα, αλλά όταν έφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν μπόρεσε να δέσει με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα.

Το λιμάνι της Σαμοθράκης δεν μπορεί να δεχθεί πλοία με μεγάλο μήκος, με το «Αzores Express» που έχει μήκος 115 μέτρα, να κρίνεται ακατάλληλο για το συγκεκριμένο λιμάνι. Παράλληλα τα πλοία SAOS II και SAONISOS που εξυπηρετούσαν το νησί έχουν τεθεί εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης.

Πλέον οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού απευθύνουν έκκληση να βρεθεί λύση, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και οι επισκέπτες ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλο τις κρατήσεις για το νησί του Βορείου Αιγαίου.