ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τα Ελληνοτουρκικά – Τι είπε ο ΥΕΘΑ για τις παραβιάσεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος άφησε να φανεί πως πιθανότατα τα Ελληνοτουρκικά μπαίνουν σε φάση αποκλιμάκωσης.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Μία δήλωση που δείχνει πως η Αθήνα αισιοδοξεί ότι η Άγκυρα θα πάρει σοβαρά το τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η δήλωση έγινε παρουσία του Κύπριου ομολόγου και ο Υπουργός είπε πως το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στα ΜΜΕ δεν είναι αυτό που έχει προτεραιότητα στην σκακιέρα αυτή την ώρα.

«Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες εντείνονται γιατί καλά είναι τα σενάρια τα στρατιωτικά και καταλαβαίνω ότι έχουν και την δραματική απήχηση τους στην κοινή γνώμη αλλά ασφαλώς πρώτα από όλα είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες και το διπλωματικό επίπεδο επίλυσης των διαφορών. Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν νομίζω ότι γίνεται πολύ δουλειά και τελικά αποτελεσματική δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τις παραβιάσεις

Ο Υπουργός όμως αναφέρθηκε και στις αναφορές που γίνονται καθημερινά από τα ΜΜΕ για τις παραβιάσεις.

Όπως είπε η εικόνα δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα αφού μπορεί σε μία αερομαχία ένα τουρκικό αεροσκάφος να μπει 15 φορές στον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Αυτό όμως δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν 15 παραβιάσεις από 15 αεροσκάφη, όπως δηλαδή το εκλαμβάνει η κοινή γνώμη.