3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: Ο απολογισμός της καταστροφής στη Βαρυμπόμπη – Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, όπου πλέον υπάρχει έναν ενεργό μέτωπο και διάσπαρτες ανζωπυρώσεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο πλέον, από τα τέσσερα που μαίνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε ύφεση, ενώ τυχόν αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η προσπάθεια είναι η φωτιά να οριοθετηθεί εντός της ημέρας επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως βάσει του πρώτου απολογισμού, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 σπίτια μερικές ζημιές.
«Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό. Τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση» σημείωσε νωρίτερα, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.
Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο είναι ισχυρές. Συνολικά, όπως ενημερώνει το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.