ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Χαρδαλιάς: Όχι στα κάλαντα, και σαρωτικοί έλεγχοι

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα μέτρα των ημερών, τονίζοντας ότι δε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες, όπως τα άλλα χρόνια. Μπορούν να μαζευτούν μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες, υπενθύμισε ο υφυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι στις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει σε όλη τη χώρα από τις 22:00-05:00, χωρίς να υπάρχει εξαίρεση.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 ως τις 05.00 το πρωί, θα έχει με μοναδική «εξαίρεση» τους… ελέγχους των Αρχών που θα είναι σαρωτικοί». «Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «δε θα βγουν φέτος τα παιδιά για κάλαντα».

Όπως ανέφερε μάλιστα… κοφτά στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς, στην ερώτηση για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για την Πρωτοχρονιά εάν δεν πειθαρχήσουν οι πολίτες τα Χριστούγεννα, «η απάντηση είναι… ναι».

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Δε θα πάμε σε ρεβεγιόν, δε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές. Γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».

Παράλληλα, ο υφυπουργός υπενθύμισε το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες, τονίζοντας ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και των Φώτων με έως 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.