ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειμώνας μέσα στην άνοιξη – Που έδειξε υπό το μηδέν το θερμόμετρο!

Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και με βροχές, η φετινή άνοιξη μόνο για το καλοκαίρι δεν μας προετοιμάζει!

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στα ορεινά της Ελλάδας –  2,7 βαθμοί σε Μέτσοβο και Περτούλι Τρικάλων, ενώ στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο 1.350 μέτρων) η θερμοκρασία ήταν 3,2 βαθμοί

Στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Παρνασσού (1.950μ) και Βασιλίτσας μετρήθηκαν αρνητικές θερμοκρασίες -4,2, -1,9 και ένας βαθμός υπό το μηδέν αντίστοιχα.


Κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί σε άλλα μέρη (1,8 στο Πληκάτι Ιωαννίνων και 1,9 στη Βλάστη Κοζάνης), σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Στα Γρεβενά η θερμοκρασία ήταν 2,3 βαθμοί, στο Μέτσοβο και στο Περτούλι Τρικάλων 2,7 βαθμοί, ενώ στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο 1.350 μέτρων) ήταν 3,2 βαθμοί.

Σήμερα, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 11 έως 21, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νότια έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού.

Για την Τετάρτη προβλέπονται στα ανατολικά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: meteo.gr