ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες για την επίθεση με μαχαίρι σε 19χρονο στη Θεσσαλονίκη – Ήταν οπαδοί αντίπαλης ομάδας

Σε οπαδικές διαφορές οφειλόταν η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε προαύλιο Λυκείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν ένας 19χρονος δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι στον μηρό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι δράστες εισέβαλαν στο προαύλιο του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου και επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές στον 19χρονο επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα.  Μάλιστα αφού τον έριξαν στο έδαφος ο ένας εκ των δραστών παρότρυνε τον ανήλικο της παρέας να μαχαιρώσει το θύμα. Ο 17χρονος οπαδός το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Χτύπησε το θύμα πίσω από τον μηρό.
Ο 19χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα εκτός κινδύνου.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έφερε αποτελέσματα, καθώς οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν από αυτόπτες μάρτυρες, ερεύνησαν τις κάμερες της ευρύτερης περιοχής και ταυτοποίησαν πέντε νεαρούς, ηλικίας από 17 έως 26 ετών, για εμπλοκή στο επεισόδιο. Ένας εξ αυτών συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.