ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε 57χρονη μέλος κυκλώματος που εξαπατά ηλικιωμένους στο Βόλο!

Μία 57χρονη από τη Βουλγαρία συνελήφθη, στο πλαίσιο ερευνών που διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, για την εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος που εξαπατά ηλικιωμένους στο Βόλο με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 66χρονος κάτοικος της πόλης δέχθηκε κλήση στο σταθερό του τηλέφωνο από έναν «μαϊμού» αστυνομικό που προφασίστηκε ότι το παιδί του προκάλεσε τροχαίο με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού και, για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, του ζήτησε να βάλει 10.000 ευρώ μέσα σε ένα φάκελο και να τον αφήσει κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του.

Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Ασφάλειας οδήγησε στην ακινητοποίηση της 57χρονης δράστιδας μόλις πήγε να παραλάβει τα χρήματα από το σημείο όπου τα είχε αφήσει το θύμα και του αποδόθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και ένα ποσό 1.050 ευρώ που βρέθηκε στην τσάντα της αλλοδαπής. Από τη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η δράστιδα εμπλέκεται σε άλλες δυο απάτες.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, μια 60χρονη γυναίκα στο Βόλο δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός και την έπεισε να αφήσει μια σακούλα με το ποσό των 32.000 ευρώ σε έναν κάδο απορριμμάτων, δήθεν για να μην έχει ποινικές συνέπειες ο γιος της που τάχα προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα νεαρό.

Η εμπλοκή της αλλοδαπής εξακριβώθηκε επειδή διαπιστώθηκε ότι πήγε στο χώρο που της υπέδειξε ο άγνωστος συνεργός της για να παραλάβει τα χρήματα, ωστόσο έψαξε σε λάθος σημείο και δεν βρήκε τα 32.000 ευρώ που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στην δικαιούχο. Στη συνέχεια, προέκυψε ότι η ίδια εμπλέκεται σε μία ακόμη περίπτωση απάτης, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομική υπηρεσία της δυτικής Μακεδονίας.

Η 57χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών της.