ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε ανήλικο… παραχαράκτη! Έκανε αγορές με πλαστά ευρώ

Χειροπέδες σε έναν 16χρονο ο οποίος έκανε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα σε καταστήματα στην περιοχή Γενισέα της Ξάνθης έβαλαν οι αστυνομικοί.

Ο ανήλικος παραχαράκτης προσπαθούσε να κάνει αγορές πληρώνοντας με πλαστά χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ενώ σε δυο περιπτώσεις τα κατάφερε, στην τρίτη προσπάθειά του συνελήφθη.

Ο 16χρονος Έλληνας πήγε δυο φορές στην ίδια επιχείρηση, το μεσημέρι και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αγόρασε μια σειρά από προϊόντα και πλήρωσε με τέσσερα παραχαραγμένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Όμως, οι αστυνομικοί του τμήματος Αβδήρων είχαν αρχίσει να τον αναζητούν μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη μιας άλλης επιχείρησης, που αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ με το οποίο επιχείρησε να πληρώσει ήταν κίβδηλο με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.
Τελικά, ο ανήλικος δράστης συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν άλλα δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με αυτά που είχε δώσει στα καταστήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ και οι γονείς του κατηγορούνται για την πλημμελή εποπτεία του.