ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε άντρα που είχε γίνει ο τρόμος για τις ηλικιωμένες στη Λέσβο

Ηλικιωμένες γυναίκες είχε στόχο ένας άντρας, που τις πλησίαζε παριστάνοντας τον πλανόδιο έμπορο ειδών προικός και, αφού έμπαινε στα σπίτια τους με το ζόρι, τις λήστευε! Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δυο ληστείες, αλλά ερευνάται αν είχε διαπράξει και άλλες.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στη Μυτιλήνη, όταν διαπιστώθηκε ότι το Σάββατο είχε μπει από την ανασφάλιστη είσοδο στο σπίτι μιας 88χρονης στην περιοχή της Πηγής, με το πρόσχημα ότι θα της πωλούσε διάφορα είδη. Όταν εκείνη αρνήθηκε να αγοράσει, την απείλησε ότι θα της έκανε κακό και την υποχρέωσε να του δώσει 200 ευρώ!

Στην προανάκριση προέκυψε ότι και την Παρασκευή είχε αρπάξει 500 ευρώ με την χρήση βίας από μια 85χρονη, μέσα στο σπίτι της στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας! Ωστόσο, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν 1.115 ευρώ και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες ληστείες ή κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων σε όλο το νησί. Στο μεταξύ, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κατηγορούμενος για ληστεία, παράνομη βία και διατάραξη οικιακής ειρήνης.