ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε αστυνομικό στην Κρήτη! Ερευνούν τη σχέση του με το… οργανωμένο έγκλημα

Πιθανές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα ερευνούν οι αστυνομικοί στην Κρήτη γοα τον επίσης αστυνομικό ο οποίος συνελήφθη με το αυτοκίνητο της γυναίκας του γεμάτο με ζελατοδυναμίτιδα και δυναμίτιδα συνολικού βάρους 42,5 κιλών!
Η μεγάλη ποσότητα των εκρηκτικών βρέθηκε κατά τον έλεγχο που έκαναν οι άνδρες του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο σταμάτησαν στον δρόμο Μοιρών – Πόμπιας. O αρχιφύλακας που οδηγούσε το όχημα, το οποίο φέρεται να είναι καταχωρημένο στο όνομα της συζύγου του, δήλωσε μόνο την ιδιότητά του, όταν εντοπίστηκε το επικίνδυνο φορτίο.
Στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού όπου προσήχθη, ο αστυνομικός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη των εκρηκτικών και ότι είχε δανείσει το αυτοκίνητο στον αδελφό της συζύγου του. Πράγματι, λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο τμήμα ο κουνιάδος του που ανέλαβε την ευθύνη για την μεταφορά των εκρηκτικών και συνελήφθη.
Η σύζυγός του αρχιφύλακα αναζητείται, ενώ ο ίδιος και ο κουνιάδος του αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών. Παράλληλα, για τον αστυνομικό διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ως το πέρας της.