ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε δύο ανήλικους σε επιχείρηση «σκούπα» στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις το διήμερο 3 και 4 Φεβρουαρίου από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εξόρμηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιελάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους καθώς και έρευνες σε σπίτια.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ελέγχθησαν 579 άτομα εκ των οποίων 52 ανήλικοι και 542 οχήματα.

Βεβαιώθηκαν 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 25 για μέθη. Στο πλαίσιο των ελέγχων προσήχθησαν 21 άτομα και συνελήφθησαν 7, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και ΚΟΚ.