ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε εννέα μέλη σπείρας με… πλούσια δράση σε Κορινθία και Αττική

Εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητες χαλκού και μετάλλων, συνολικής αξίας άνω των 60.000 ευρώ, ήταν η λεία σπείρας που, από τον Δεκέμβριο του 2020, «χτυπούσε» μεγάλες εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αλλά και στην Αττική.

Στη σπείρα, που είχε διαρρήξει τουλάχιστον 18 επιχειρήσεις, συμμετείχαν συνολικά οκτώ Έλληνες, τρεις εκ των οποίων ηλικίας 24 ως 38 χρόνων κρατούνται ήδη στις φυλακές για άλλα αδικήματα. Άλλοι τρεις ηλικίας 26 και 41 χρόνων και ένας ανήλικος, συνελήφθησαν στην Κόρινθο με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφαλείας Κορίνθου και δυο ακόμη αναζητούνται. Μαζί τους συνελήφθη και ένας 30χρονος που εργαζόταν σε επιχείρηση ανακύκλωσης σκραπ, στον οποίο είχαν πουλήσει μεγάλο μέρος από τα κλεμμένα μέταλλα.
Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες. Οι αναζητήσεις των δυο που δεν εντοπίστηκαν συνεχίζονται, όπως και η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που τυχόν έχουν διαπράξει.