ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον «τσίμπησαν» με δυόμιση κιλά κοκαΐνη!

Χειροπέδες σε έναν φυγόποινο, από την Αλβανία, έβαλαν οι αστυνομικοί, στο Περιστέρι, ενώ βρήκαν πάνω του, 2 κιλά και 500 γραμμάρια κοκαΐνη, 3 κιλά και 430 γραμμάτια ακατέργαστη κάνναβη, συσκευές επεξεργασίας ναρκωτικών ουσιών και υλικά συσκευασίας και ηλεκτρονικούς ζυγούς ακριβείας.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αναζητήσεων αρχείου και ταυτοτήτων, έχοντας στην κατοχή τους πληροφορίες, προχώρησαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση μαζί με συναδέλφους τους της ΟΠΚΕ, την ώρα που βρισκόταν μέσα σε μπαρ της περιοχής.

Ο καταζητούμενος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών καθως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, ήταν ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε και εμπορευόταν ναρκωτικά και κυρίως κοκαΐνη. Μάλιστα προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, λάμβανε αυξημένα μέτρα και κυρίως συνήθιζε να κινείται με διαφορετικά πολυτελή οχήματα τα οποία έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας ξένων κρατών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς ήταν εκείνος ο οποίος εκτός του ηγετικού του ρόλου, μετέφερε και διακινούσε τα ναρκωτικά, ενώ έπαιρνε και τα χρήματα από αυτά . Κατά την έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή του όχι σε μια, ούτε σε δύο…αλλά σε τουλάχιστον 60 περιπτώσεις αγοραπωλησίας κοκαΐνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές, καθώς έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και συγκεκριμένα για παράβαση, του «Ν. Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», «Ν.Περί Όπλων», «Πλαστογραφία» και άλλα αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει ποινές κράτησης σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.