ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε φυγόποινους σε Θήβα Στυλίδα και Ιωάννινα

Χειροπέδες σε έναν αλλοδαπό που είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θηβών, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος, έβαλαν αστυνομικοί στη Θήβα.

Ο άντρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε η καταδίκη. Έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ο οποίος διέταξε τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την ποινή.
Επίσης, στη Στυλίδα, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματική ποινή 900 ευρώ. Ο φυγόποινος αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Τέλος, στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Θεσπρωτίας για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ο αναζητούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που διέταξε τη μεταγωγή του στην Ηγουμενίτσα για να απολογηθεί.