ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε… καλλιεργητές στη Φθιώτιδα

Χειροπέδες, πριν εκπνεύσουν τα όρια του αυτοφώρου, έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας  σε πέντε αλλοδαπούς καλλιεργητές του φυτωρίου με τα 148 χασισόδεντρα που είχαν εντοπίσει την περασμένη Δευτέρα μέσα σε πυκνή βλάστηση, σε μια αγροτική περιοχή της Τιθορέας στην Φθιώτιδα.
Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς που ταυτοποιήθηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, χάρη στα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό τους τα οποία είχαν ανιχνευτεί πάνω στα πλαστικά δοχεία νερού και τα δυο λάστιχα ποτίσματος που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί από τον χώρο της φυτείας, όταν ξερίζωσαν τα 148 νεαρά δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 50 εκατοστών.
Το πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες σε περιοχή της Τιθορέας, τους συνέλαβαν και σε δύο σπίτια όπου κατοικούσαν βρήκαν συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 5,4 γραμμαρίων και σπόρους κάνναβης βάρους 80 γραμμαρίων. Ακόμη, κατέσχεσαν μια φαλτσέτα με λεπίδα μήκους 10 εκατοστών και 19 συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό βάρους 131,8 γραμμαρίων.
Σε βάρος των πέντε αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ οι τέσσερις κατηγορούνται και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μάλιστα, ο πέμπτος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν να καλλιεργεί χασισόδεντρα.