ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε μέλη σπείρας που διέρρηξε 16 σπίτια στη Λαμία

Η αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από πολύμηνες έρευνες, βοήθησε την Ασφάλεια Λαμίας να εξαρθρώσει μία εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 16 διαρρήξεις και απόπειρες σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της πόλης, στο διάστημα από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2023 ως την περασμένη Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τρεις Έλληνες που εντοπίστηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου, να κινούνται με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα και συνελήφθησαν, αρχικά επειδή στην κατοχή του ενός βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και οι δυο δεν διέθεταν άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ο τρίτος που επέβαινε ως συνοδηγός δεν είχε εκδώσει δελτίο ταυτότητας.

Στην πορεία της προανάκρισης προέκυψε ότι αναζητούσαν σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και, αφού παραβίαζαν τις κύριες εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες, άρπαζαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές ή άλλα αντικείμενα. Με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες είχαν διαπράξει 13 διαρρήξεις και τρεις απόπειρες και είχαν κλέψει μετρητά, κοσμήματα, τάμπλετ, laptop και ένα κυνηγετικό όπλο, ακόμη και δύο… κουμπαράδες με κέρματα!

Τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν όταν έκαναν τις διαρρήξεις, ένα ρολόι, ένα τάμπλετ και άλλα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν σε δύο από τα θύματα. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες διαρρήξεις και για την εξακρίβωση της ταυτότητας τυχόν συνεργών τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που τους απήγγειλε κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του Κ.Ο.Κ και στέρηση δελτίου ταυτότητας κατά περίπτωση και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή.