ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πούλαγαν κλεμμένο χαλκό!

Πέντε έλληνες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στην Ορεστιάδα, για διαδοχικές πωλήσεις των καλωδίων χαλκού βάρους άνω των δύο τόνων.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα φορτηγό εταιρείας μεταφορών και βρήκαν στην καρότσα του καλώδια χαλκού συνολικού βάρους δύο τόνων και 270 κιλών, που διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από το λεηλατημένο εργοστάσιο. Προορισμός του παράνομου φορτίου ήταν η εταιρεία χονδρικού εμπορίου μη επικίνδυνων απορριμμάτων που διατηρούν δυο συνεταίροι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματίες συνελήφθησαν και αποκάλυψαν ότι είχαν αγοράσει τα καλώδια από άλλους δυο δράστες οι οποίοι διατηρούν επιχείρηση συλλογής και ανακύκλωσης μετάλλων. Με τη σειρά τους, έπεσαν και αυτοί στα χέρια των αστυνομικών και παραδέχθηκαν ότι είχαν αγοράσει τα καλώδια από τον πέμπτο δράστη που τα είχε ξηλώσει από το εργοστάσιο!

Όλοι μαζί, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας που άσκησε στους τέσσερις ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δίωξη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο πέμπτος κατηγορείται για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ωστόσο, στο φορτηγό βρέθηκαν και 18 μεταλλικά στόμια υδροληψίας από γεωργικές αρδεύσεις, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζεται.