3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε πυροσβέστη για συμμετοχή σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Ένας 36χρονος Πυροσβέστης συνελήφθη στη Ζάκυνθο για συμμετοχή σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 36χρονου, καθώς και τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ακόμη ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από Αρχές χώρας του εξωτερικού, ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους έναν μεγάλο αριθμό αρχείων με πορνογραφικό περιεχόμενο, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά κάτω των 15 ετών.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7 σκληροί δίσκοι,

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

2 κινητά τηλέφωνα,

τάμπλετ και

κάρτα αποθήκευσης (microSD).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ εντοπίσθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Τα πειστήρια αυτά θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.