ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων

Συνελήφθη στα Ιωάννινα ένας Βούλγαρος, εισπράκτορας σπείρας απατεώνων που παρίσταναν τους ορθοπεδικούς του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και επικοινωνούσαν με ηλικιωμένους με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος των παιδιών τους.
Είχαν προηγηθεί, το μεσημέρι της Παρασκευής, πλήθος καταγγελίες από πολίτες που δέχθηκαν τηλεφωνήματα από τους δράστες, οι οποίοι ζητούσαν χρήματα δήθεν για να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση η κόρη ή ο γιος τους, τους οποίους παρίσταναν συνεργοί τους που ακούγονταν να εκλιπαρούν για βοήθεια.
Για τον εντοπισμό των δραστών, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα η οποία κατάφερε να εντοπίσει τον 57χρονο από την Βουλγαρία την στιγμή που παραλάμβανε μια χαρτοσακούλα με 2.000 ευρώ από έναν 66χρονο που είχε πειστεί από τους συνεργούς του. Όπως διαπιστώθηκε, είχε έρθει στη χώρα την Πέμπτη με το ιδιόκτητο αυτοκίνητό του που κατασχέθηκε όπως και 600 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ο αλλοδαπός «εισπράκτορας» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη τελεσθείσα και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Ως τότε, παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.