ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε σπείρα με τουλάχιστον επτά κλοπές στο… βιογραφικό τους

Τουλάχιστον επτά κλοπές είχε διαπράξει μια σπείρα τριών Ελλήνων που δρούσαν από την 1η ως τις 19 Ιουλίου στο κέντρο της Κομοτηνής, κλέβοντας δίκυκλα, καύσιμα, εργαλεία και αξεσουάρ οχημάτων. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Από την ανάλυση του modus operandi και με την βοήθεια πλάνων που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος, διαπιστώθηκε ότι είχαν κλέψει δύο μοτοσικλέτες και ένα μοτοποδήλατο, ενώ είχαν λεηλατήσει και οχήματα έργων από τα οποία είχαν αντλήσει 500 λίτρα πετρέλαιο και 150 λίτρα λάδια μηχανής, είχαν ξηλώσει δύο ραδιοκασετόφωνα και είχαν αρπάξει και διάφορα εργαλεία.

Το μοτοποδήλατο και μία από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ οι έρευνες για να βρεθεί και η δεύτερη μηχανή συνεχίζονται. Σε βάρος των τριών δραστών, που δεν συνελήφθησαν αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.