ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε σπείρα που «χτυπούσε» επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα

Χειροπέδες σε τρεις Βούλγαρους, οι οποίοι, τις τελευταίες ημέρες διέρρηξαν επτά επιχειρήσεις σε βιομηχανικές περιοχές στις Σέρρες, την Χαλκιδική και την Πιερία και πωλούσαν τα κλοπιμαία σε μια άλλη επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη, έβαλαν οι αστυνομικοί.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Μουδανιών σε συνεργασία με την Ασφάλεια Κατερίνης και Σερρών, οργανώθηκε επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης όπου συνελήφθησαν τρεις από τους δράστες ηλικίας 23, 24 και 44 χρόνων και αναζητούνται άλλοι δυο ομοεθνείς τους, ένας 41χρονος και ένας 45χρονος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τις 6 Ιουνίου ως την περασμένη Τρίτη, οι πέντε αλλοδαποί διέπραξαν δυο κλοπές από επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή του Λακκώματος στην Χαλκιδική, τρεις κλοπές από επιχειρήσεις και μια από την αποθήκη ενός αγροκτήματος στο Λιτόχωρο Πιερίας και δυο κλοπές και δυο απόπειρες από επιχειρήσεις στις Σέρρες.

Από αυτές άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο που όμως περιείχε μόνο έγγραφα και μπλοκ επιταγών, εξοπλισμό μηχανημάτων, εργαλεία, εξαρτήματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και τέσσερα οχήματα των επιχειρήσεων. Μέρος των κλοπιμαίων πούλησαν σε μια επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνός της που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, όπως και η ιδιοκτήτρια που δεν εντοπίστηκε.

Τα κλεμμένα οχήματα, το χρηματοκιβώτιο και μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες κλοπές, ενώ οι Βούλγαροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.