ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Τρίπολη

Μετά από πολύμηνες έρευνες εξαρθρώθηκε σπείρα που από τον Φεβρουάριο διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες ηλικίας 26 ως 56 χρόνων, μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που υπολογίζεται πως είχαν αποκομίσει περισσότερα από 148.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα ευρήματα που συγκέντρωσαν και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των υπόπτων και την περασμένη Πέμπτη οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψή τους. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως αρχηγός της σπείρας φέρεται ο 56χρονος που καθοδηγούσε τους τέσσερις συνεργούς του, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με τη μεταφορά και την διακίνηση των ναρκωτικών που έκρυβαν σε ένα διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ως «καβάντζα». Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και ένας 53χρονος, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν 95 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 27,7 γραμμάρια κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί σε σπίτια, υπαίθριους χώρους και οχήματα των δραστών, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους επτά κιλών και 846 γραμμαρίων, δυο χασισόδεντρα ύψους 20 εκατοστών, πλήθος υλικών για την συσκευασία ναρκωτικών και τρεις ζυγαριές ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα όχημα, μια μοτοσικλέτα και δέκα κινητά τηλέφωνα.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης που τους άσκησε διώξεις για εγκληματική οργάνωση και για προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών. Όταν ολοκληρωθούν οι απολογίες στον ανακριτή, ο 26χρονος φυγόποινος ληστής θα οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του, καθώς η καταδίκη του είναι τελεσίδικη.