ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες στους δράστες ληστείας στην Κάρπαθο – Είχαν αρπάξει χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι δράστες μεγάλης ληστείας σσε σπίτι ηλικιωμένης στην Κάρπαθο, με λεία χρυσαφικά αξίας περίπου 15.000.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έφτασαν στα ίχνη των δραστών της διάρρηξης που έγινε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στην περιοχή Απέρι της Καρπάθου και μάλιστα πρόλαβαν τον ένα πριν μπει στο πλοίο με προορισμό τη Ρόδο!
Οι έρευνες ξεκίνησαν αμέσως μετά την καταγγελία της 75χρονης ιδιοκτήτριας του σπιτιού ότι στο διάστημα που απουσίαζε άγνωστοι είχαν τρυπώσει με άγνωστο τρόπο στο εσωτερικό και είχαν αρπάξει κοσμήματα αξίας περίπου 15.000 ευρώ και συγκεκριμένα δυο χρυσούς σταυρούς, δύο χρυσά κολιέ, οκτώ ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια από τα οποία τέσσερα με διαμάντια, τέσσερις λίρες Κύπρου, ένα χρυσό ελληνικό πεντόλιρο, μία χρυσή αλυσίδα χεριού και μία χρυσή αλυσίδα λαιμού, δέκα χρυσά δαχτυλίδια με διαμάντια το ένα εκ των οποίων είχε πάνω μία ελληνική λίρα, ένα laptop, κουρευτική μία μηχανή και περίπου 450 δολάρια.
Το ίδιο βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο λιμάνι Πηγαδίων έναν 28χρονο Έλληνα που θα έφευγε από το νησί, τον ακινητοποίησαν και βρήκαν στις τσέπες του μια χρυσή λίρα και ένα χρυσό δαχτυλίδι, ενώ μέσα από το παντελόνι είχε δεμένα με λάστιχο στο ένα μπατζάκι ένα μικρό πακέτο με κοκαΐνη βάρους εννέα γραμμαρίων και ένα πλαστικό κουτί με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και στο άλλο 234 δολάρια και δέκα ευρώ!
Κατά την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο δράστης είχε συνεργό έναν 30χρονο Αλβανό που αναζητήθηκε στην κατοικία του στην περιοχή Πλατύολο της Καρπάθου, αλλά δεν βρέθηκε και όλα έδειχναν ότι έφυγε βιαστικά. Στην αυλή, βρέθηκαν κρυμμένα τα υπόλοιπα κλοπιμαία που αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους. Ο 28χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή από κοινού και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ ο 30χρονος αναζητείται.