ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα στο Ηράκλειο! Τι βρήκαν σε εργαστήριο

Μετά από μεγάλη επιχείρηση των αρχών σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα, αλλά και ένα εργαστήριο για την πλαστογραφία εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών, ενώ συνελήφθησαν και τρεις Έλληνες έμποροι.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι άνδρες του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., κατασχέθηκαν συνολικά 15.525 «μαϊμού» υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια και άλλα είδη με πλαστά σήματα επωνύμων εταιριών. Η διάθεση των «μαϊμού» προϊόντων στην αγορά υπολογίζεται ότι προκάλεσε ζημιά ύψους 2.100.995 ευρώ στις νόμιμες εταιρείες.

Εκτός από τα απομιμητικά προϊόντα, στον αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας ενός από τους εμπόρους βρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό για την εντύπωση πλαστών σημάτων που περιλάμβανε φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή, θερμικές πρέσες για εντύπωση σε καπέλα, σε ποτήρια και μπλούζες και τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμάτων. Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του κατασχέθηκε και ένα πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα του.

Οι τρεις επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη. Σε βάρος του κατόχου του πιστολιού, που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, σχηματίστηκε και άλλη μια δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.