ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χημικά και ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων έξω από το κτήριο ΟΠΕΚΕΠΕ – ΒΙΝΤΕΟ

kthnotrofoi

Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ ήρθαν οι κτηνοτρόφοι έξω από το κτήριο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), όπου βρίσκονται από το πρωί πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Νωρίτερα η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την κακή πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, την πρόχειρη αντιμετώπιση του θέματος των βοσκοτόπων, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από τις ζωονόσους και τη μη πληρωμή επί τετραετία των βιολογικών προγραμμάτων.

Εκπρόσωποί τους θα επιδιώξουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να θέσουν ζητήματα που αφορούν στον κλάδο.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στις 9:30 το πρωί έξω από το κτήριο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στο υπουργείο, στην Πλατεία Βάθη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με το υπουργείο είναι η εξισωτική αποζημίωση, ο καταρροϊκός πυρετός, οι βοσκότοποι αλλά και οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας ποιμνιοστασίων.

Δείτε το βίντεο