ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Προβλήματα σημειώνονται στην υδροδότηση της συμπρωτεύουσας, λόγω διαρροών από τον παγετό και υπερκατανάλωσης.

Συγκεκριμένα υπερβαίνει αυτές τις ώρες τα μέγιστα όριά της η κατανάλωση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης λόγω διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα των πολυκατοικιών και υπερκατανάλωσης για το φόβο του παγετού από την πλευρά των πολιτών, αναφέρει η ΕΥΑΘ.

Όπως σημειώνει, παρότι η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και τις πηγές της Αραβησσού κινείται στα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης του καλοκαιριού, η υδροδότηση παραμένει μειωμένη ή και μηδενική κατά περιοχές.

Δεδομένου ότι τυχόν βλάβες στο κεντρικό δίκτυο αποκαθίστανται άμεσα, η ΕΥΑΘ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της:

Να ελέγξουν και να αποκαταστήσουν άμεσα τις διαρροές εντός των ιδιοκτησιών τους – η ΕΥΑΘ, εκτός των επεμβάσεων στο κεντρικό δίκτυο, αποκαθιστά μόνο τα σπασμένα υδρόμετρα.  

Να περιορίσουν στο ελάχιστο τις καταναλώσεις τους, προκειμένου να μην επηρεαστούν ευαίσθητες υδροληψίες όπως αυτές των νοσοκομειακών μονάδων.

Η εταιρεία επεμβαίνει κατά προτεραιότητα στις περιοχές Ωραιόκαστρο και Πεύκα για αντικαταστάσεις υδρομέτρων και η υδροδότηση αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα επιλυθεί το ζήτημα των παγωμένων εξωτερικών διακλαδώσεων.