ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς τιμωρία οι επίορκοι του δημοσίου

rakintzis

Την ίδια εικόνα πάρα τις αλλαγές και τις απολύσεις καταγράφει το δημόσιο σύμφωνα με την έκθεση που απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο γενικός επιθεωρητής μάλιστα, κατέθεσε ενστάσεις για αρκετές από τις πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν πειθαρχικά συμβούλια κρατικών οργανισμών σε όλη τη χώρα με γνώμονα το γεγονός ότι οι τιμωρίες-ποινές που επιβλήθηκαν είναι μάλλον «χάδια» μπροστά στα αδικήματα που διαπράχθηκαν.

Ενδεικτικά κάποιες από τις υποθέσεις για τις οποίες άσκησε ένσταση: Υπάλληλο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή προσωρινής παύσης τεσσάρων μηνών ενώ συνυπέγραφε και ενέκρινε αποφάσεις συνταξιοδότησης με προσαυξήσεις σε ποσοστά αναπηρίας χωρίς να προβαίνει σε ελέγχους. Υπάλληλο του ∆ήµου Κατερίνης στον οποίο επιβλήθηκε ποινή προστίμου σαράντα ημερών για το παράπτωμα του ως ανταποκριτής του ΟΓΑ εξέδωσε κατ’ εξακολούθηση ψευδείς βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για υπηκόους τρίτων χωρών χωρίς εκείνοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλισμένων.